Työviisumi Uuteen-Seelantiin

Korkeasti koulutettu, nuhteeton ja hyvin englantia osaava on hyvissä lähtökuopissa.

Ehdottamasti helpoin ja suositeltavin tapa päästä kiinni Uuden-Seelannin työelämään on working holiday -viisumi. Jos et voi käyttää tätä vaihtoehtoa, työviisumin on haastavampi, joskaan ei täysin mahdoton vaihtoehto.

Uusi-Seelanti tarjoaa erilaisia työviisumeita eri tilanteisiin. Yleisimmät myöntämisperusteet ovat:

  • Työtarjous.
    Käytännössä sinulla on oltava kirjallinen työtarjous uusiseelantilaiselta työnantajalta.
  • Puute työmarkkinoilla.
    Ammattisi tai tutkintosi löytyy Uuden-Seelannin määrittelemiltä puutelistoilta.
  • Liiketoimintaan liittyvä tarkoitus (max. 3kk).
  • Tiettyyn tapahtumaan tai tarkoitukseen liittyvä maassaolo.
    Koskee lähinnä erikoistapauksia kuten urheilijoita, esiintyjiä, taiteilijoita yms.

Näiden lisäksi on olemassa erilaisia alakohtaisia viisumeita ja erikoistilanteisiin liittyviä viisumeita, joita ei välttämättä suoraan listata maahanmuuttoviranomaistenkaan sivuilla selkeästi. Kannattaa myös muistaa, että maahanmuuttosäädöksiä ollaan tulevina vuosina todennäköisesti kiristämässä poliittisen paineen alla.

Uuden-Seelannin työviisumeja ja eri vaihtoehtoja voit tutkia maahanmuuttoviranomaisten sivuilla.

Autokorjaamo, työpaikka, Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti yrittää houkutella erityisesti tiettyjen alojen korkeasti koulutettuja osaajia, mutta puutelistoilta voi löytyä myös yllätyksiä.


Neuvontaa viisumiasioissa

UuteenSeelantiin.fi:llä on suora yhteys Aucklandissa toimivaan luotettavaan ja kohtuuhintaiseen maahanmuuttojuristiin. Hän toimii nykyään omalla toiminimellä, mutta on urallaan työskennellyt niin syyttäjänä kuin yksityisellä sektorillakin.

Jalkautumispaketeista, löytyy vaihtoehto, mikäli sinä tai yrityksesi tarvitsette Uuden-Seelantiin liittyvää maahanmuuttoneuvontaa.

Maahanmuuttoon liittyvää neuvontaa saa Uuden-Seelannin lain mukaan antaa vain paikallisten viranomaisten auktorisoima asiantuntija. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä maahanmuuttoon erikoistunutta juristia. Tämä on synnyttänyt Uuden-Seelannin markkinoille monenlaisia ja valitettavan usein myös ylihinnoiteltuja maahanmuuttokonsultteja.

Jännä fakta:

Vuonna 2016 Suomen kansalaisille myönnettiin 464 työviisumia Uuteen-Seelantiin.

Uuden-Seelannin maahanmuuttovirasto on kehittänyt helppokäyttöisiä verkkotyökaluja, joilla voit helpottaa mm. muuttoruljanssia.

Uuden-Seelannin työviisumia voi hakea netissä

Uuden-Seelannin työviisumia voi hakea netissä, mutta maahanmuuttoneuvontaa voi antaa vain viranomaisten auktorisoima toimija.Jaa sivu kavereille: