Working Holiday viisumi ja Uusi-Seelanti

Työskentele ja matkusta maksimissaan vuosi Uudessa-Seelannissa.

Working Holiday viisumi on suomalaisten suosituin tapa mennä Uuteen-Seelantiin. Tämä viisumi antaa sinulle oikeuden työskennellä ja matkustaa maassa maksimissaan yhden vuoden ajan.

Suomalaisilla on harvinaisen hyvä Uuden-Seelannin working holiday -viisumi verrattuna monen muun maan kansalaiseen. Uuden-Seelannin viisumin ehdot ovat myös joustavammat kuin esimerkiksi Australian vastaavan. Katso lisätietoa alempaa!

Suurin osa working holiday -viisumin käyttäjistä on reppureissaajia. Viisumilla voi saada myös jalkaa oven väliin Uuden-Seelannin työelämään, sillä täyden työviisumin saaminen on mutkikkaampaa. Noin 85% suomalaisten working holiday hakemuksista hyväksytään.

Näin haet working holiday -viisumia.

Reppureissaaja Uudessa-Seelannissa

Working holiday -viisumi on tarkoitettu erityisesti reppureissaajille, jotka tekevät välillä töitä matkansa aikana.


Working holiday, tärkeimmät
ehdot ja rajoitukset suomalaisille

Hinta: Ilmainen

Ikärajat: 18-35 vuotta
Ikäraja pätee viisumia haettaessa. Pääset maahan vanhempanakin, jos viisumisi on voimassa saapumispäivänä.

Voimassaoloaika:
12kk
Viisumilla pääsee maahan vuoden sisällä sen myöntämisestä. Viisumi on voimassa vuoden Uuteen-Seelantiin saapumisesta alkaen.

Työsopimuks(i)en kesto:
Oltava määräaikainen.
Maksimikesto 12 kk eli viisumin voimassaoloaika.

Varallisuus:
Maahan saapuessa sinulla on oltava vähintään 4200 Uuden-Seelannin dollaria eli noin 2700€ varattuna elämiskustannuksiin sekä paluulentolippu tai tarpeeksi varoja lentolipun ostamiseen. Tiliote ja lentolippu riittävät todisteeksi.

Työnantajien lukumäärä:
Ei rajoituksia.
Voit vaihtaa työnantajaa kuten haluat.

Toimialat:
Ei rajoituksia.
Tietyillä aloilla vaaditaan paikalliset luvat.

Tiedot on tarkistettu viimeksi kesäkussa 2017. UuteenSeelantiin.fi ei takaa, että sivulla annetut viisumiin liittyvät tiedot ovat oikeelliset, eivätkä perusehtojen täyttäminen takaa viisumisi hyväksymistä. Tarkista ajantasaiset ehdot aina viisumia hakiessasi!

Suomen lippu

Vuonna 2016 yli 350 suomalaista kävi Uudessa-Seelannissa working holiday -viisumilla.


Working Holiday -viisumin hakeminen

Working holiday viisumihakemuksen voi tehdä milloin tahansa netin kautta Uuden-Seelannin maahanmuuttoviranomaisten sivuilta. Kannattaa varautua kuukauden odotusaikaan, vaikka yleensä viisumipäätös tuleekin tätä nopeammin.

Vastaa hakemuksen kaikkiin kysymyksiin rehellisesti ja tarkkaan. Alla olevassa videossa on malliesimerkki viisumin hakemisesta Iso-Britannian kansalaisen näkökulmasta (englanniksi).

Saat viisumipäätöksen sähköpostiisi ja Uuden-Seelannin maahanmuuttoviraston nettipalveuun. Viisumin myöntämisen jälkeen on turvallista varata lennot Uuteen-Seelantiin.

Ennen kuin voit työskennellä Uudessa-Seelannissa, sinun on hoidattava tietyt byrokraattiset kuviot kuntoon.

Uuden-Seelannin working holiday viisumin hakeminen

Working holiday -viisumia voi hakea helposti netin kautta.Viralliset asiat

Ennen kuin voit aloittaa työt Uudessa-Seelannissa, sinun on hoidettava seuraavat asiat kuntoon paikan päällä:

 • Osoite
 • Puhelinnumero
 • Pankkitili
 • Veronumero (IRD number)

Tarvitset osoitteen ja puhelinnumeron pankkitiliä varten. Pankkitili taas tarvitaan veronumeroa varten. Ilman veronumeroa et voi tehdä laillisesti töitä Uudessa-Seelannissa.

Byrokratian koukeroiden hoitamiseen menee yleensä noin 1-2 viikkoa.

Suomella ja Uudella-Seelannilla on keskinäinen verotussopimus. Lisätietoa verotuskuvioista on Uuden-Seelannin työelämä sivulla sekä tietenkin Suomen verottajan sivuilla.

Allekirjoitus

Uuden-Seelannin veronumero haetaan kirjallisesti ja sen myöntämiseen menee normaalisti noin viikko.


Töiden tekeminen working holiday -viisumilla

Työelämä ja työkulttuuri Uudessa-Seelannissa on hyvin samantyyppinen kuin Suomessa. Working holiday -viisumilla maassa oleville tarjotaan yleensä tilapäisiä ja kausiluonteisia töitä.

Yleisimpiä aloja ja töitä ovat:

 • Au pair -työt
 • Rakennusalan työt
 • Ravintola-alan työt
 • Varainkeruu ja hyväntekeväisyys
 • Työskentely laskettelukeskuksissa eteläsaarella, varsinkin talvella
 • Majoitus- ja viihdepalvelut
 • Sadonkorjuutyöt maatiloilla
 • Erilaiset yksinkertaiset toimistotyöt

Töitä hakiessa kannattaa mainita, että voit työskennellä pitkään samalle työnantajalle. Useimpien maiden viisumiehdoissa työskentelyaika yhdelle työnantajalle on rajoitettu 3:een tai 6:een kuukauteen. Tämä antaa suomalaiselle selvän kilpailuedun!

Tarjoilija töissä

Muun muassa ravintola-alan töitä tarjotaan working holiday -viisumilla maassa oleville.


Saapuminen ja oleskelu Uudessa-Seelannissa

Maahan saapuessa sinulla pitää olla mukana tietenkin passi ja tulostettu kopio viisumista. Tosin rajaviranomaiset tarkistavat viisumin voimassaolon yleensä suoraan tietokoneelta. Lentolippusi pois maasta tai varallisuutesi saatetaan tarkistaa myös. Tämän jälkeen olet vapaa liikkumaan Uudessa-Seelannissa.

Tietoa rajatarkastuksissa kielletyistä ja takavarikoitavista esineistä sekä aineista löydät Uuden-Seelannin tullin sivuilta.

Voit poistua maasta rajattomasti viisumin voimassaoloaikana. Tällaista viisumia kutsutaan multientry-viisumiksi. Toisin sanoen voit vaikka tehdä reissun Fidzille ja palata takaisin Uuteen-Seelantiin. Toki sinun pitää aina maahan palatessasi olla valmis täyttämään ja todistamaan viisumin liittyvät ehdot.

Teltta ja retkeilyvälineet

Teltta ja retkeilyvälineet saattavat kiinnostaa Uuden-Seelannin tullia erityisesti, koska vieraslajien ja kasvitautien leviämistä halutaan estää.


Muuta hyödyllistä tietoa

Working holiday -viisumiin voi saada kolmen kuukauden pidennyksen, jos työskentelet vähintään kolme kuukautta yhtäjaksoisesti maataloudessa, vaikkapa vapaaehtoistyössä. Tämä voi olla esimerkiksi hedelmien keräämistä tai viini- tai lammastilalla työskentelyä.

Jos kaikki suomalaiset perusrokotuksesi ovat voimassa, et normaalisti tarvitse mitään muita rokotuksia Uuteen-Seelantiin päästäksesi.

Järvi, Uusi-Seelanti

Uusiseelantilaiset ovat avuliaita ja paikallisten suosituksia kannattaa käyttää hyväksi työtarjouksia etsiessä.


Jaa sivu kavereille: