Vapaaehtoistyö Uudessa-Seelannissa

Hyvän mielen töitä farmeilla.

Vapaaehtoistyö on hauska tapa tutustua Uuteen-Seelantiin, sen mielenkiintoisiin ihmisiin ja aitoon kulttuuriin. Sekä tietenkin muihin reissun päällä oleviin ihmisiin. Uusi-Seelanti tukee erityisesti maataloudessa tehtävää vapaaehtoistyötä.

Tehdäksesi vapaaehtoistöitä Uudessa-Seelannissa sinulla pitää olla työn tekemiseen oikeuttava viisumi. Suurin osa vapaaehtoistöitä tekevistä on maassa working holiday -viisumilla liikkuvia nuoria reppureissaajia.

Vapaaehtoistyo Uudessa-Seelannissa

Vapaaehtoistyön tekeminen Uuden-Seelannin matkalla on suosittua.


WWOOF, hommiin luomutiloille

WWHOOF on kansainvälinen järjestelmä, jonka kautta ihmiset voivat työskennellä erilaisissa vapaaehtoistehtävissä majoitusta ja ruokaa vastaan. Uudessa-Seelannissa pääpaino on luotutiloilla tehtävässä maataloustyössä, mutta järjestelmän kautta voi löytää muitakin töitä.

Sinun on rekisteröidyttävä jäseneksi saadaksesi järjestelmään rekisteröityneiden töiden tarjoajien yhteystiedot. Jäsenyys maksa muutaman kympin / vuosi. Lisätietoja löydät WWOOF:n nettisivuilta.

Jännä fakta:

Majoitusta vastaan tehtävään työhön viitataaan jo yleisesti sanalla ”woofing”, vaikka työ ei olisikaan WWOOF:n kautta hankittua. Esimerkiksi hostelli voi tarjota ”woofingia” eli ilmaista majoitusta vaikkapa siivoustöitä tekeville.

Viinitila, Uusi-Seelanti

Myös Uuden-Seelannin viinitilat hakevat vapaaehtoistyöntekijöitä.


FHINZ, töihin farmille Uudessa-Seelannissa

Lyhenne FHINZ tulee sanoista Farm Helpers in New Zealand eli farmiapulaiset Uudessa-Seelannissa. Järjestelmä on käytännössä lähes samanlainen kuin WWOOF. Maatilojen pitäjät tarjoavat majoitusta ja ruokaa maatilalla tehtävää työtä vastaan. Jokaisena päivänä työtä on tehtävä noin 4-6 tuntia ja se voi olla melkein mitä tahansa lampaiden keritsemisestä hedelmien poimintaan.

FHINZ:n kirjanen, jossa on farmien omistajien yhteystiedot, maksaa noin 25 dollaria. Sen voi ostaa suoraan FHINZ:n nettisivuilta. Huomaa, että tällä hetkellä kirjanen postitetaan sinulle, joten se kannattaa hankkia vasta paikan päällä Uudessa-Seelannissa. Lisäksi monet hostellit sekä matkatoimistot myyvät kirjasta. Verkkoversiota ja kännykkäsovellusta odotellaan.

Lampaita Uudessa-Seelannissa

Maatilatouhuissa Uudessa-Seelannissa törmäät lähes varmasti lampaisin.


IVHQ, maksullisia vapaaehtoispaketteja

IVHQ järjestää vapaaehtoistyön ympärille rakennettuja ”pakettimatkoja” eli monet asiat on järjestetty sinulle valmiiksi maksua vastaan. Kansainvälisen välittäjän Uuden-Seelannin projektit ovat Aucklandin ympäristössä. Niihin otetaan vajaat kymmenen ihmistä joka kuukausi. Lisätietoja löydät IVHQ:n nettisivuilta.

Turisteja, Mount Eden, Auckland, Uusi-Seelanti

Muiden vapaaehtoisten kanssa voi puuhailla kaikenlaista hauskaa, kuten kiivetä Aucklandin Mount Eden tulivuorelle ihastelemaan maisemia.HelpX

Help Exchange eli HelpX on WWOOF:N ja FHINZ:n kaltainen vapaaehtoisia välittävä organisaatio. Se on perustettu Christchurchin kaupungissa Uuden-Seelannin eteläsaarella, mutta toimii nykyään kansainvälisesti. Myös Suomessa!

HelpX:n tarjoamat työt painottuvat nekin maatalouteen. Kannattaa huomata, että osa tahoista tarjoaa työn vastikkeeksi vain pelkkää majoitusta.

Töitä saadaksesi sinun on rekisteröidyttävä HelpX:n nettisivuilla. Perusrekisteröinti on ilmaista, mutta lisäominaisuuksia saat käyttöösi maksua vastaan.

Maalaismaisema, Uusi-Seelanti

Uuden-Seelannin maaseutua hallitsevat raivatut nummet.


Muut vapaaehtoistyöt Uudessa-Seelannissa

Volunteering New Zealand tarjoaa tietoa vapaaehtoistyöstä ja eri mahdollisuuksista.

Luonnonsuojeluun liittyviä vapaaehtoisprojekteja ja -töitä voit etsiä Conservation Volunteers New Zealand sivustolta.

Vapaahtoistöitä voi etsiä myös seek.co.nz:n kautta, joka on yksi Uuden-Seelannin suurimpia työnhakusivustoja.

Istuttaminen

Puiden istuttaminen on yksi mahdollinen luonnonsuojeluun liittyvä vapaaehtoistyö.


Jaa sivu kavereille: